Turvallinen koti – Vältä tyypillisimmät kotitalousonnettomuudet

Jopa kaikkein turvallisimmissa perheissä voi sattua onnettomuuksia. Kaatuvat kodinkoneet, vialliset johdot, avoimet ikkunat tai ovet ja jopa lemmikkieläimet ovat kaikki mahdollisia vaaratekijöitä kodin turvallisuuden kannalta. Se, kuinka suuri riski on, riippuu siitä, kuinka varovainen olet kunkin skenaarion suhteen. Jos sinulla on esimerkiksi aktiivinen kissa, joka tykkää hyppiä säännöllisesti työtasoille, tämän alueen avaaminen sille tarjoaa suoran pääsyn sähköjohtoihin, mikä voi aiheuttaa vakavan vaaran kodissasi. Jos jokin onnettomuus tapahtuu – vaikkapa poltat kätesi, kun kurotat jotain uunista – varmista, että huolehdit itsestäsi heti, kun olet soittanut hätänumeroon.

Keittiön paloturvallisuus

Keittiö tarjoaa joitakin melko riskialttiita skenaarioita, koska se on yksi palovaarallisimmista paikoista kotona. Viimeisin tilastojen mukaan 25 prosenttia ihmisten viimeaikaisista tulipalotapauksista tapahtuu keittiössä, ja keittiön laitteet ovat useimmiten syypäitä tulipaloihin .

Oleskeluhuoneet

Älä anna lemmikkisi olla jatkuvasti alttiina pelolle tai vahinkoille muiden huoneiden lennossa. Leikki- tai lemmikkieläimet voivat saada vaaratilanteita, jos niillä on pääsyt kaikkiin huoneisiin..

Ovien turvallisuus

Ovien turvallisuuteen panostaminen kannattaa. Ulko-ovet ovat tärkeitä poistumisreittejä esimerkiksi tulipalotilanteissa. Sen lisäksi, että ikkunat ja ovet ovat turvallisuustekijöitä, ne voivat myös aiheuttaa ongelmia, jos varkaat pääsevät helposti sisään.

Lukot

Koulutettujen lukkojen asentajien pitäisi asentaa lukot kaikkien ovien ja ikkunoiden sisäpuolelle. Tämä varmistaa, että lukot muodostavat esteet varkaiden varalta.

Vialliset johdot

Varmista ennen kuin tee mitä tahansa kodinkonejohtojen lisäyksiä, ettet vaurioita virtajohtoja.

Jotta voit välttää onnettomuuden ja siihen liittyvät seuraukset, sinun pitäisi jatkuvasti tarkistaa kaikki laitteesi ja niiden virtajohtojen toimivuus. Jos olet epävarma laitteen toiminnasta, lopeta sen käyttö heti.

Kodinkoneiden turvallisuus

Muista, että kodinkoneiden turvallisuus on tärkein ehto niiden toimivuudelle. Tarkista jokaisen kodinkoneen kohdalla erityistieto hoidon ja huollon mahdollisesta tarpeesta. Jos laitteesi alkaa haista savulta tai siihen ilmestyy vikaa, lopeta sen käyttö heti ja hae apua ennen seuraavaa käyttökertaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *