Tiina Hannele (-78), Sain etunimekseni Tiina, sillä vanhempani halusivat antaa minulle T-kirjaimella alkavan nimen kuten isosiskoillanikin on. R-kirjainta nimessä ei saanut olla, joten sukulaisten ehdottamat Tarja– ja Tuire-nimet hylättiin sen takia. Syntymäni aikaan Tiina Lillak oli paljon julkisuudessa ja vanhempani tykästyivät hänen nimeensä. Toinen etunimeni Hannele sitten vain sopi Tiinan jatkoksi. Vanhempani ovat kastaneet myös isosiskoni jonkin julkisuuden henkilön mukaan.
Nooa Onni Natanael (-05), Onni päätettiin jo raskaus aikana, koska lapsella epäiltiin palleatyrää, joten niissä ahdistuksissa Onni oli selvä valinta, olisi se niin Onni, jos lapsi selviäisi! Onneksi diagnoosi jo vaihtui parempaan matkan varrella ja yhdellä leikkauksella selvittiin, selkeä suurin Onni silti =) Natanael juontaa juurensa äidin pitämästä Nathaniel nimestä, joka ei kuitenkaan suomalaiseen suuhun olisi sopinut. Kun löydettiin tuo Eemu, Ukri, Amelie kirjasta niin se oli siinä. Nooa nimi keksittiin n. 10 päivää ennen ristiäisiä ja sai taistella paikkansa jo raskausaikana mietityn Lucasin kanssa, mutta päätyi viimein voittajana maaliin alle vuorokausi ennen ristiäisiä monen “äänestyslapun” kautta =)
Tanja Kaarina (-74), Isäni työpaikan toimistossa oli töissä nainen, jonka siskontyttö oli nimeltään Tanja. Tämä nainen oli paljon puhunut Tanjastaan ja silloin isäni oli päättänyt, että jos vielä onni suosii ja seuraava on taas tyttö, niin nimekseen hän saa Tanjan. Toinen nimeni sain äitini mukaan, kun he eivät muutakaan keksineet. Olen päätellyt että kaima-Tanjan on ollut pakko syntyä kevään -72 ja syksyn -74 välisenä aikana, sillä hän on nuorempi kuin siskoni.
Niilo Juhani Valdemar (-06), Tarina nimen takana… Kätilöltä kysyessämme sukupuolta, tokaisi hän, tuossa se niilo-nakki nyt on… Odotusaikana kutsuimme häntä Niiloksi ja se jäi käyttöön. Emmekä haluneet kolmatta R-alkuista nimeä. Juhani tulee isältä ja Valdemar äidin isältä pienen pähkäilyn tuloksena.
Saija Irjaliisa (-97), Toinen tyttäremme syntyi isosiskonsa kanssa samana päivänä, tosin 3 v. myöhemmin. Ajattelimme hänelle nimeä, joka kenties alkaisi samalla kirjaimella kuin siskolla, tosin muunlaisiakin mietittiin. Nimi Saija nousi sitten esiin, koska se tuntui suht. harvinaiselta, ainakaan emme tienneet kovin montaa Saija-nimistä pikkutyttöä. Toisesta nimestä ajattelimme, että se saisi olla samantyylinen kuin isosiskolla. Ja sittenpä tuli väläys: äidinäiti on nimeltään Irja ja isänäidin toinen nimi on Liisa. Niinpä nämä kaksi yhdistämällä saatiin Saijalle toinen nimi Irjaliisa (yhteen kirjoitettuna ilman väliviivaa). Näin myöskin molemmat isoäidit olivat tyytyväisiä.
Suvi Eijariina (-94), Minä äitinä olin joskus nuorena tyttönä nähnyt tv-ohjelman, jossa oli tyttö nimeltä Eijariina. Siis yhteen kirjoitettuna ilman väliviivaa. Silloin ajattelin, että jos joskus saan tyttären, hänen toinen nimensä tulee olemaan Eijariina. Nimi tuntui sointuvalta ja koska itse olen etunimeltäni Eija, se tuntui sopivalta. Tämän myös ilmoitin miehelleni, kun sain tietää olevani raskaana: jos lapsi on tyttö, hänen toinen nimensä tulee olemaan Eijariina. Kutsumanimi Suvi tuli sitten molempien yhteisellä päätöksellä kesäkuussa syntyneen lapsen kunniaksi.
Satu Marjaana (-83), Ennen kuin synnyin, äiti oli ihastunut nimeen Marjaana. Suvussani on paljon r-vikaa, joten vanhempani eivät halunneet sitä ensimmäiseksi nimeksi. Kokonimeksi isän ehdotus oli Suvi Marjaana ja äidin suosikki oli Miia Marjaana. Molempien hyväksymäksi nimeksi löytyi Satu Marjaana.
Jael Joonata (-91), Poikani on syntynyt 1991 ja sai nimekseen Jael Joonatan. Olen kohdannut tämän etunimen vain pari kertaa sen jälkeen. Ihan varmasti se oli etunimenä muutaman vuoden vanhemmalla tytöllä, jonka isä on israelilainen.
Olen keksinyt alunperin nimen itse, vauvan ollessa vuorokauden ikäinen. On kuin olisin kuullut “korkemman voiman” julistavan korvaani, että nimesi on oleva Jael!Tuo oli niin kohtalonomainen hetki, etten edes harkinnut muuta nimeä enää, vaikka arvasin sen tuottavan närää vanhoillisessa suvussa. Myöhempinä vuosina minulle on käynyt selväksi, että nimi löytyy raamatullisista kirjoituksista (nainen, joka Jeesusta suojellakseen iski naulan miehen pään läpi). Se on myös hepreankielinen, kauniina pidetty naisennimi sekä sana, joka merkitsee vuorikauriin tapaista siroa eläintä. Tämä sopii merkitykseltäänkin todella hyvin hoikalle ja keijumaiselle pojalleni!
Eevastiina Jenny Maria (-05), Eevastiinan nimen kohtasin ensimmäisen kerran hautausmaalla. Vanha kulunut hautakivi, jossa luki himmeästi “Eevastiina” pysähdytti. Nimi jäi heti syvälle alitajuntaani. Kuljin kesän aikana useasti tuon haudan ohi ja päätin, että jos joskus saan tytön, hänen nimeksi tulee Eevastiina.
Eila Annikki (-60), Minusta tuli Eila, koska äitini isän äiti ei ollut saanut koskaan tyttöä, vaan 9 poikaa. Hän oli aina haaveillut saavansa tytönkin, jolle olisi halunnut antaa nimen Eila. Lapsena ihmettelin typerää nimeä, jota ei kenelläköön ikäiselläni ollut. Kaikki Eila-nimiset olivat syntyneet 1920-luvulla. Nykyisin minua lohduttaa muusikko Jukka Poika, joka on antanut vauvalleen nimeksi Eila.
Mari Johanna (-83), Sen kummallisempaa tarinaa ei ole paitsi että äiti olisi halunnut minusta Maria Jeminan ja iskä oli sitä mieltä et mitä se A-siellä tekee ja ei siitä mitään kaminaa tehdä.
Sirke Mirjami (-84), Tarina on sellainen, että äidin opiskelukaveri oli nimeltään Sirke ja tähän nimeen olivat molemmat tykästyneet (siis äitini ja isäni), ja olin kuulemma ihan Sirke-nimisen näköinen. Mirjami taas sointuu kivasta etunimen kanssa. Ei sen ihmeellisempi… Nimen alkuperääkin olen tutkinut, ja ainoastaan yhdessä nimikirjassa on tämä nimi esitelty; Sirke on muinais saksalainen tytärmuunnos miehennimestä Sirk. En muista mitä tämä Sirk-nimi tarkoitti, mutta sen voit varmaan tarkistaa…:D Ja toisesta nimestä käy varmaan ilmi että olen nainen.
Jemina Iina Alexandra (-04), Sairaalassa jo mietittiin tytölle nimeä, mutta kun ei miehelle mikään kelvannut=) Hän ehdottele tosissaan tai vähemmän tosissaan Hilppaa, kylliä tai kyllikkiä.. juu ei! Olin jo raskausaikana miettinyt nimen valmiiksi ja hänestä piti tulla Lotta Maria Alexandra, mutta ei saanut hyväksyntää… Kalenteri kädessä mies huuteli nimiä ja mä huutelin takas joko KYLLÄ, EI, EHKÄ.. Jäljelle jäi Jemina, Pinja ja Ellen.. Ellenin mies tyrmäs koska ei pidä Ellen Jokikunnaksesta ja mä en oikein tuolle Pinjalle lämmennyt ollenkaan ja Jeminasta pidin tai me molemmat tykättiin=) Miehellä oli mielessä ollut että tahtoo nimen Iina ja kolmanneksi nimeksi tuli Alexandra ja se oli mulla ehdoton! Onneksi kaikki nimet sopivat yhteen niin tytöstä tuli JEMINA IINA ALEXANDRA. Kutsumanimi tuli oikeestaan vahingossa. Mies kutsui tyttöä Iinaksi usein ja päädyttiin sitten kutsumaan tyttöä Iinaksi=)
Sissi Sari Anneli (-83), Nimeni olen saanut ollessani n. vuoden ikäinen. Isäni ja äitini halusivat olla rauhassa, ja laittoivat minut pinnasänkyyn. Jollain ilveellä sain kuitenkin itseni kammettua sängystä ja konttasin oikopäätä vanhempieni luo. Sama toistui muutamaan otteeseen ja isä sanoikin “sieltä se sissi taas hyökkää”. Äitini tykästyi nimeen ja se vakinaistettiin.
Ilkka Erkki Olavi (-47), kaikki nimeni ovat skandinaavisilta kuninkailta; Ilkka, nuijamiesten kruunaamaton kuningas Jaakkoo Ilkka; Erkki, ruotsalaisten moninkertainen kuningas Erik; Olavi, norjalaisten rakastama urheilullinen kuningas Olav.
Sani Vilhelmiina (-05), Idea Sani-nimestä tuli jo kymmenisen vuotta sitten Aikakoneen Sanin mukaan, josta pidämme kovasti. Vilhelmiina nimeä on ollut taas kummankin suvussa ja on meistä ihana nimi.
Oliver Mauri Johannes (-05), Oliver pälkähti mieleeni jo raskausaikana kun muistelin lapsuudesta tuttua tarinaa Oliver ja kumppanit, jossa Oliver oli pieni kissanpentu 🙂 Nimi tuntui kivalta meidän pojalle, vaikka sitten poika olikin kaikkea muuta kuin pieni =D Mutta voihan sen nimen sitten liittää vaikka Oliver Hardyyn 😉 Mauri oli pojan nimenä jo odotusaikana (Mauri Möykky) ja isä halusi sen nimen pojalla myös pysyvän. Johannes oli päätetty tulevan kolmanneksi nimeksi pojalle jo ihan alkuraskaudessa, sillä se tulee molempien, sekä isän että äidin suvuista. Eli Oliverin isänisän kuten myös äidin pappan toinen nimi on Johannes.
Iiro Mikko Jalmari (-93), Iiro Viinanen oli tuolloin “vihattu” valtiovarainministeri mutta hänellä oli kaunis etunimi ja ajattelin, että ei nimi miestä pahenna jollei mies nimeä. Mikko tulee entisen puolisoni isän nimestä ja Jalmari minun isäni, veljeni, isoisäni ja kuinka monen muun nimestä…useita sukupolvia vanha nimi.
Iina Anniina (-88), Iina nimi tulee Iina-nimisestä, maalla olevasta museolaivasta Leppävirralla. Näin tuon laivan kerran tyttökaverini kanssa Leppävirralla käydessäni. Näimme yhtä aikaa tuon nimen ja sanoimme yhtä aikaa: “Jos saan joskus tytön, hänen nimensä on Iina.” Emme kumpikaan olleet kuulleet tuota nimeä aikaisemmin. Kun tyttäreni syntyi, oli hänen nimensä tietysti Iina. Anniina tulee Oskar Merikannon laulusta“Anniina” joka kuuluu kauneimpiin suomalaisiin lauluihin. Huom. paino ensimmäisellä tavulla. ANniina.
Harri Tapio (-05), Harri sai nimensä minun edes menneen isäni mukaan joka kuoli 30 vuotiaana 15 vuotta sitten. Tapio taas tulee isänsä toisesta nimestä .
Touko Onni Anttoni (-05) Touko sointuu Pekkoon ja on sopivan harvinainen. Onni oli isän toinen pappa ja Anttoni (Antton) Nestorin veli.
Pekko Eikka Nestori (-02) Pekko oli päätetty jo ennen kuin lapsia edes suunniteltiin, on sopivan harvinainen ja sointuu sukunimeen. Eikka tulee isä papan (Eino) kutsumanimestä ja Nestori (Nestor) oli äidin vaarin isä.
Roosa Irene Alexandra (-01), Päätimme, että nimet alkavat sisaruksilla samalla kirjaimella. Suunnitelmissa oli Ronja, mutta nimi ei sopinutkaan hänelle. Irene tuli äitini isoäidiltä, jolloin meitä oli vielä viisi sukupolvea naisia. Ja mieheni ilmoitti jo seurustelumme alussa haluavansa tyttärelleen joskus antaa nimen Alexandra, ja nimenomaan x kirjaimella kirjoitettuna. Myöhemmin kuulimme myös, että isäni isoäiti oli nimeltään Alexandra, joten sekin sitten tuli suvusta.
Riku Juhani (-99), Rikun nimen kanssa oltiin hieman hakusessa kun sitä alettiin miettimään. Minä otin kalenterin, paperia ja kynän ja tein listan, samoin mieheni. Kuinka ollakkaan ainoa sama nimi oli Riku. Toinen nimi tuli sitten isältä.
Hilla Orvokki (-05), Nimessä sai olla jotain lappilaista ja mielellään vähän käytetty nimi, näin löytyi nimi Hilla. Toiseksi nimeksi ei sitten huvittanut laittaa mitään perinteistä “niminimeä”, koska etunimikin on Marja. 7-päivää lehdessä oli juttu Henry Saaren tyttärestä, jonka nimi oli Orvokki. Siinähän se! Kaunis ja sointuu etunimeen hyvin!
Susanna Sinikka (-85), Nimeni sain Sanna myrskystä joka syntyessäni riehui Oulussa. Toinen nimeni tuli äidiltä, jonka toinen nimi on myös Sinikka.
Roni Osmo Samuel (-00), Roni oli vain kivan kuuloinen, lyhyt, iskevä nimi (myöhemmin selvisi, että se hepreaksi tarkoittaa “ilohuutoni”, sopii hyvin meidän poitsulle) Osmo oli isän isän (jo kuollut) nimi ja Samuel hyvä tyyppi Raamatusta.
Nico Eino Daniel (-99), Nico on ollut isällä mielessä jo nuoruudesta asti, että jos joskus pojan saisi… Eino on äidin ukin nimi ja Daniel hyvä tyyppi Raamatusta.
Ada Krista Jenina (-94), Alun perin jo halusin tyttöni nimeksi Jenina (olin 12-vuotiaana kuullut leirikaverin nimen (oikeasti Jemina) väärin ja päätin silloin antaa Jenina-nimen jos saan joskus tytön), mutta etunimet tuli nyt tähän järjestykseen, koska se sointui paremmin. Tyttöä kutsutaan Jeninaksi, Ada on isän isomummin nimi ja Krista muistuttaa äidin nimeä .
Kirsi Marjukka (-73), Olin syntyessäni pyöreä ja punainen kuin kirsikka, joten siitä Kirsi (Marju)kka.
Asta Lyydia (-02), nimen keksin ristisana tehtävästä kun sairaalassa tein sitä. Siinä oli lastan kuva miinus N– ASTA …ihan kiva nimi enkä tunne ketään sen nimistä. Kummitätini (joka pai te vei keksi aikoinaan mullekin nimen) sanoi Astaa Lyydiaksi synnyttyään ja se oli sitten siinä.
Lia Elina (-74), (nimenomaan yhdellä I:llä lausuttuna) kummatkin vanhempani olivat supisuomalaisia. Olen kuullut tuon Lia-nimen olevan muunnoksen Amaliasta, Nataliasta jne. Toisinaan kuulen kyseisen nimen omaavia olevan paljon Lähi-Idässä, joskus Venäjällä, Aasiassa tai Etelä-Euroopan maissa. Lapsena oli rankkaa kuulla kommentteja tyyliin “Andy suorastaan räjäyttää lian pois!”, mutta nykyään kannan harvinaista etunimeäni ylpeydellä.
Taija Marjukka (-80), toisessa nimeesä yhdistetty isän ja äidin etunimet! Kekseliästä!
Minna Johanna (-79), nimi tuli kuulemma siitä että vanhin veljeni oli ihastunut Minnaan ja Johannaan samaan aikaan kun synnyin. Äiti oli sitten kysellyt pojilta nimiehdotuksia.
Eero Antti (-99), Eero oli paappani nimi ja siitä esikoisen etunimi. Antti taas on apeni ja mieheni toinen nimi ja perinne siis jatkuu toisen nimen kohdalla.
Emma Anni Matilda (-01), Emma on ystäväni keksimä nimi johon isoveli ja lasten isä ihastuivat. Anniksi kutsuttiin mieheni mummua vaikka oikea nimi olikin Anna. Toista mummaa kutsuttiin Tildaksi ja Matilda oli hänen toinen nimensä, siitä siis Matilda.
Bella Sari Susanna (-72), Bellan äidillä oli pienen nukke jonka niskassa luki hiusten alla Bella. Siitä tyttärelle nimi! =)
Ronja Amanda ja Pinja Miranda (-04 ), kaksostytöt. Aivan ihanat nimet kaksosille! Sointuvat hyvin yhteen kuitenkaan olematta liian samanlaiset!
Pyry Aatos (-04), Päivänä, jolloin isi ja äiti olivat pojan nimeä miettineet, oli pyryttänyt lunta. Ja Pyry-pojan syntymäpäivänäkin pyrytti lunta. =) Aatos on äidin isän toinen nimi.
Aki Petteri (-61), pappi oli kuullut/lukenut nimen väärin. Akin piti alun perin olla Ari… =D
Nelli Amanda (-03), Nellin etunimen oli alunperin pitänyt olla Nelly mutta supisuomalaiseen sukunimeen sopi paremmin suomalainen muoto. Amanda oli sointuva ja pehmeä valinta toiseksi etunimeksi.
Johanna Maaret (-82 ), äidillä oli pienenä ollut leikeissä Johanna-niminen nukke ja jo tuolloin hän oli päättänyt että tytöstä tulee Johanna.
Niko Kristian (-92), Roosa Aurora (-98) ja Viivi Olivia (-01), Ensimmäisen lapsen nimi vain tuli mieleen, sointui hyvin. Toinen lapsi oli kuin pieni prinsessa, syntyessään pieni ruusunnuppu, ruusu, rose ja siitä muodostui Roosa, Aurora tuli suoraan lasten sadusta. Kolmas lapsi oli vielä pienempi, tosi pikkarainen. Hassua, mutta itselläni oli lapsena mielikuvitusystävä “Viivi Pikkarainen”. Kerran tokaisin tytön olleen pikkarainen ja näin jäi nimi Viivi tytölle.
Hanna Sofia Mariantytär (-03), Hanna tulee äidin mummon nimestä, kuollut 60-luvulla. Sofia tulee isän mummon nimestä joka on tällä hetkellä noin 75 vuotias. Marintytär tule äidin omasta nimestä, vanhemmat halusivat jotain erilaista ja mieleenpainuvaa.
Katri Elina (-03), Katri oli äidin mummon sisko ja Elina isän toisen mummon toinen nimi sekä myös äidin toinen nimi. Kaisa-tätikin kuoli jo aikoja sitten.
Molemmat isotädit olivat lapsettomia joten siksikin heidän muistamisensa tuntuu hyvältä. Vielä yksi täti, isän isotäti, Elvi Katri 82v on meille tärkeä ihminen. Kaikki nämä tädit ja mummot ovat hoitaneet minua ja miestäni kun olimme pieniä.
Meeri Elvira (-99), Meeri oli äidin vaarin sisko ja Elvira isän mummon toinen nimi. Isotäti Meeri oli syntynyt 1920-luvulla ja kuoli vuosia ennen tyytäremme syntymää. Mutta ehdin kertoa että antaisimme hänen nimenäs mikäli joskus saisimme tyttären.
Hannu Oskari (-03), Hannun äiti oli jo pitkään vannonut antavansa lapsensa nimeksi Kerttu. Kun esikoinen olikin poika, oli nimivalinta lähes selviö.
Roope Jasper (-97), odotusajan poika-nimi oli Rasmus Joonatan, mutta taas “murskautuivat” nimihaaveet kun päivänvaloon köllähtikin 57 senttinen, 5750g painava pojanjötkäle, ei sointunut meidän mielissämme nimi kantajaansa, vaan halusimme Ison Miehen nimen…ja Roopehan on vankka ja roteva, perinteikäskin -Jasper valikoituikin sitten samlla kriteerrillä kuin Ronjalle Jasmin, nimi joka ääntyy maassa kuin maassa. Se, mitä yhtään emme osanneet ajatella, oli se että molempiin nimiin (Ronja ja Roope ovat siis sisarukset, Anita huom.) liittyy kriminaaliliite =D Ryövärintytär ja rosvo-Roope. Ja tästä on kuultu!
Ronja Jasmin (-95), nimi putkahti päähän heti kun pikku yrmykäisen kainaloonsa sai.. oli suunniteltu tytön nimeksi Lindaa(Lampenius ei silloin vielä kyykkyviulullaan ollut nimeä pilannut…) mutta syntynyt neitokainen ei vastannut mielikuvaa eteerisestä Lindasta. Lindgrenin lastenkirjoja olin lueskellut runsaanpuoleisesti ja jotenkin vain Ronja pulpahti mieleen terhakkaa ja määrätietoista ihmistainta ihaillessa, niin isälle kuin minullekin. =) Jasmin taas valittiin siksi, että neidolla olisi nimi, joka taipuu missäpäin maailmaa vain -jos hänestä vaikka kosmopoliitti kasvaisi!
Jusu Viking Sakari (-00), ensimmäinen etunimi oli isän vanha kutsumanimi, jonka isä halusi ehdottomasti pojalleen nimeksi. Toinen etunimi, jotta pojasta tulisi isäänsä isompi(viikinki). Kolmas etunimi on perintöä papoilta, toisen ensimmäinen ja toisen toinen etunimi.
Soja Natalia (-03), Sojan äiti on ortodoksi. Ortodoksisessa kulttuurissa lapsen nimellä on suuri merkitys. Se pyhä henkilö, jonka mukaan lapsi on nimetty, on lapsen taivaallinen esirukoilija. Sojan nimipäivä on 02.05., marttyyri Zoen muistelupäivä. Sojan isä on pohjois-Karjalasta, joten “ortodoksinimi” sopi hänenkin taustaansa. Soja= marttyyri Zoe -> Zoe-sanan kreikankielinen merkitys onn elämä. Soja on myös tässä tapauksessa sukulaismiehen nuorena kuolleen äidin nimi. Natalia= Soja Natalia sointui kauniisti yhteen! =) Natalialla halusimme myös kunnioittaa Elvi Sinervon sanoittamaa laulua, “Maa vieras on ja vieras kansa sen…”
Otto Viljami (-02), sai nimensä kaimansa mukaan, jonka vanhemmat löysivät tutkiessaan vanhoja amerikansiirtolaisluetteloita. Eräässä siirtolaislaivassa oli ollut matkustajana Otto, jolla sattui olemaan sama sukunimi kuin tällä nykyajan Otolla. Tiettävästi hän ei kuitenkaan ollut sukulainen.
Emma Josefiina (-01), on saanut nimensä äidin isän isän tädin mukaan jonka kutsumanimi oli Emma. Tämä kyseinen vanhapiikatäti asui äidin synnyintalossa ennen ukin sinne muuttoa. Josefiina-nimi taasen on perua isän isän äidin äidiltä.
Juuso Aleksi (-02), koko perheen nimet alkavat J-kirjaimella, niin vanhempien, Juuson kuin perheen pienen enkelivauvankin.
Aaron Tuomas Samuel (-03), äiti halusi Aaronille nimen raamatusta, vaikkei tunnustakaan olevansa erityisen uskonnollinen itse. Aaron oli Mooseksen vanhempi veli, jolla oli hyvät puhelahjat. Tätä piirrettä Aaronin äiti toivoi myös pojalleen.
Hertta Karelia (-01), ensimmäinen etunimi oli tekonimi ja tuli käyttöön nimipäivän ja vanhempien mieltymyksen mukaan. Karelia haluttiin nimeen, jotta lapsi muistaisi sukujuurensa ja voisi jonain päivänä olla ylpeä niistä. Äiti on 100% karjalainen, isä 75% karjalainen ja 25% hämäläinen.
Anne-Maria (-57), Susanna Maria (-77) ja Emma-Maria Kaarina(-02), suvussa perheen esikoiselle on perinteisesti ollut tapana sijoittaa nimeen Maria-nimi. Maria-nimi kulkenut jo ainakin 5 sukupolvea ja perinne jatkuu.
Janina Christina, (-03) peri toisen etunimensä äidiltä. Nimeä kuitenkin muutettiin isän sukunimeen sopivaksi muuttamalla K-kirjain CH:ksi.
Teemu Tapio, (-02) sai etunimensä isän suuren idolin mukaan, Teemu Selänteen. Perheen sukunimikin kuulemma on kovin lähellä Selänne-sukunimeä.