Nimen antaminen

Vauvan nimen valitseminen on tärkeä päätös, joka sinun on tehtävä vanhempana . Nimen keksiminen voi olla hauskaa, mutta vastuu toisen ihmisen nimeämisestä voi tehdä siitä hieman stressaavaa. Loppujen lopuksi lapsesi kantaa tätä nimeä koko elämänsä ajan.

Sinulla voi olla jo hyvä idea nimestä. Kumppanillasi, perheelläsi ja ystävilläsi voi kuitenkin olla oma mielipiteensä. Täältä löydät tietoa ja vinkkejä vauvan täydellisen nimen valitsemiseen.

Vinkkejä, jotka on otettava huomioon vauvan nimeämisessä

Kun olet ottanut huomioon perinteet, uskonnolliset näkökohdat ja mahdolliset oikeudelliset kysymykset, sinulla voi olla vihdoin valittuna etu-, keski- ja sukunimi, joiden kanssa olet valmis ristiäisiin tai nimijuhliin. Tässä on joitain vinkkejä varmistaaksesi, että kaikki näkökohdat tulevat nimenvalinnassa huomioitua.

  1. Kirjoita nimikirjaimet. Haluat ehkä varmistaa, ettet anna vauvallesi nimikirjaimia, joissa on jotain epäkohteliasta tai outoa.
  2. Ajattele lempinimiä. Mieti kaikkia potentiaalisia lempinimiä, joita ihmiset voisivat antaa lapsellesi..
  3. Harkitse sisarusten nimiä. Haluat ehkä antaa lapsillesi nimet, joilla kaikilla on sama alkukirjain, tai nimet, jotka kuulostavat hyvältä yhdessä. Lisäksi voi olla vaikea selittää lapsillesi, miksi yhdellä on erittäin ainutlaatuinen nimi , kun hänen veljensä nimi on Pekka.
  4. Ole varovainen merkitysten suhteen. Joissakin valtioissa ja maissa on todellakin lakeja, jotka estävät sinua nimeämästä lapselle mitään, mitä pidetään historiallisena ongelmana. Jotkut nimet voivat myös tarkoittaa toisella kielellä jotain hassua tai epäsopivaa.
  5. Ajattele ainutlaatuisuutta. Ainutlaatuiset nimet ovat luovia ja hauskoja. Liian ainutlaatuinen nimi voi kuitenkin aiheuttaa haasteita läpi elämän. Jos oikeinkirjoitus tai ääntäminen on liian vaikeaa, lapsen on ehkä toistettava nimensä ja kerrottava se uudestaan ​​ja uudestaan.
  6. Tarkista, onko oikeinkirjoituksia useita. Et ehkä ole varma tietystä nimestä, mutta kun muutat oikeinkirjoitusta, se voi tehdä kaiken eron. Se voi myös vaikuttaa siihen, kuinka helppoa tai vaikeaa lapsellesi on kertoa ja selittää nimensä.

Väittely kumppanisi kanssa vauvojen nimistä

Saatat huomata, että sinä ja kumppanisi ette välttämättä ole samaa mieltä, kun on kyse vauvojen nimistä. Älä hätäänny. Se on melko normaalia. Se on myös hyvä syy aloittaa puhuminen vauvan nimistä todella varhaisessa vaiheessa. 

Yksi tapa, joka toimii hyvin, jos sinulla on kumppani, joka hylkää jatkuvasti nimiä, on pyytää heiltä luettelo poikien- ja tyttöjen nimistä, joista he pitävät. Se varmasti kaventaa valintojasi, mutta se voi myös estää paljon turhautumista. Kumppanisi luettelo voi olla myös lähtökohta. Esimerkiksi, jos kumppanillasi on Anniina tyttöjen luettelossa, mutta et pidä siitä, voit harkita kyseisen nimen muunnelmia.  

Joskus väitteet voivat lämmetä. Jos ette pysty päättämään nimestä yhdessä, voit sopia toisesta tavasta nimetä vauva. Esimerkiksi jotkut perheet sallivat äidin valita tyttöjen nimet ja isän poikien nimet. Tai äiti voi valita ensimmäisen vauvan nimen ja isä voi nimetä toisen vauvan. Voit myös sopia, että joku muu, kuten perheenjäsen, valitsee nimen. Ehkä jokainen isovanhempi voi antaa nimen ja päättää sitten perheenjäsenestä. Hyvä uutinen on, että vauvan nimeäminen ei yleensä päädy tähän pisteeseen. 

Käsittely perheen ja ystävien kanssa

Jos haluat saada palautetta perheeltäsi ja ystäviltäsi, se on hienoa. Voit ottaa vastaan ​​kaikki heidän ehdotuksensa ja käydä ne läpi. Saatat päätyä yllätykseen ja rakastua nimeen, jota et ole koskaan ajatellutkaan.

Tietenkin neuvojen saaminen ei ole aina miellyttävää. Joskus perhe voi tulla kiintyneeksi jostain nimestä tai löytää syitä, miksi he eivät välitä tietystä nimestä, johon olet itse mieltynyt. Perhe ja ystävät eivät yleensä ole ujoja jakamaan tunteitaan. 

Voit myös miettiä, kuinka hyvin perheesi kestää muutosta. Jos odotat perheesi järkyttyvän, koska aiot rikkoa perinnettä, saatat haluta varoittaa heitä etukäteen. Tämä ei tarkoita, että sinun on kerrottava nimi, jota aiot käyttää. Se tarkoittaa vain, että heillä on aikaa tottua muutoksen ajatukseen. Ole ymmärtäväinen, jos he ovat pettyneitä, mutta pysy lujana sitoutumisessasi vauvan nimeen.

Riippumatta siitä, perheesi ja ystäväsi tottuvat valitsemaasi nimeen, vaikka heillä olisi alussa vakavia vastaväitteitä. Jos sinä ja kumppanisi rakastatte nimeä ja tunnet itsesi luottavaiseksi valinnassa, valinta on onnistunut. Perheesi ja ystäväsi rakastavat lastasi, ja nimi tulee tutuksi heille. He saattavat jopa huomata rakastavansa nimeä vietettyään vähän aikaa lapsen ympärillä.