Raamatun nimiä pojalle

Raamatulliset nimet ovat suosittuja nimiä monille vanhemmille, jotka haluavat antaa lapselleen nimen, jolla on syvällinen merkitys. Raamatusta löytyy monia kauniita nimiä, jotka sopivat hyvin pojan nimeksi. Tässä osiossa käsitellään joitakin raamatullisia nimiä, jotka sopivat pojille.

Vanhan Testamentin Nimet

Vanhan testamentin nimet ovat perinteisiä nimiä, jotka ovat olleet käytössä jo vuosisatojen ajan. Tässä on joitakin suosittuja vanhan testamentin nimiä pojille:

 • Aaron: Aaron oli Mooseksen veli ja Israelin ensimmäinen pappi. Nimi tarkoittaa ”korkeaa vuorta” tai ”valoa”.
 • David: David oli Israelin toinen kuningas, joka oli tunnettu musiikillisesta lahjakkuudestaan ja rohkeudestaan taistelukentällä. Nimi tarkoittaa ”rakastettua”.
 • Samuel: Samuel oli profeetta, joka valitsi Israelin ensimmäisen kuninkaan, Saulin. Nimi tarkoittaa ”Jumalan kuulemista”.
 • Josua: Josua oli Mooseksen seuraaja, joka johti Israelin kansan luvattuun maahan. Nimi tarkoittaa ”Jumala pelastaa”.
 • Daniel: Daniel oli profeetta, joka oli tunnettu viisauden ja ennustusten lahjoistaan. Nimi tarkoittaa ”Jumala on minun tuomarini”.

Uuden Testamentin Nimet

Uuden testamentin nimet ovat yleensä hieman modernimpia kuin vanhan testamentin nimet. Tässä on joitakin suosittuja uuden testamentin nimiä pojille:

 • Johannes: Johannes oli Jeesuksen opetuslapsi, joka kirjoitti evankeliumin. Nimi tarkoittaa ”Jumala on armollinen”.
 • Andreas: Andreas oli myös Jeesuksen opetuslapsi, joka oli tunnettu kalastajana. Nimi tarkoittaa ”miehekäs”.
 • Matteus: Matteus oli veronkerääjä, joka jätti kaiken seuratakseen Jeesusta. Nimi tarkoittaa ”lahja”.
 • Timoteus: Timoteus oli apostoli Paavalin oppilas, joka myöhemmin itsekin tuli apostoliksi. Nimi tarkoittaa ”Jumalan kunnioitusta”.
 • Simon: Simon oli yksi Jeesuksen opetuslapsista, joka oli tunnettu intohimostaan. Nimi tarkoittaa ”kuuluisaa”.

Raamatulliset nimet ovat kauniita ja merkityksellisiä nimiä, jotka sopivat hyvin pojalle. Vanhan ja uuden testamentin nimet tarjoavat monia vaihtoehtoja, joista valita.

Suosituimmat Raamatulliset Nimet Pojalle

Raamatulliset nimet ovat yhä suosittuja valintoja vanhempien keskuudessa. Tässä osiossa käydään läpi suosituimmat raamatulliset nimet pojalle ja niiden merkitykset.

Joona

Joona on yksi suosituimmista raamatullisista nimistä pojalle. Nimi tarkoittaa kyyhkysenpoikaa ja se esiintyy Raamatussa Joonan kirjassa. Joonan tarina on tuttu monille: hän kieltäytyi Jumalan käskystä lähtemästä Niniveen saarnaamaan ja joutui merihädän kautta kalan vatsaan. Lopulta Jumala pelasti hänet ja hän suostui lähtemään saarnaamaan Niniveen.

Samuel

Samuel on toinen suosittu raamatullinen nimi pojalle. Nimi tarkoittaa ”Jumala kuulee” ja se esiintyy ensimmäisessä Samuelin kirjassa. Samuelin äiti Hanna oli lapseton ja rukoili Jumalaa saadakseen lapsen. Lopulta Jumala kuuli hänen rukouksensa ja antoi hänelle pojan, joka sai nimekseen Samuel.

Eemeli

Eemeli on suomalainen muunnelma raamatullisesta nimestä Emil. Nimi tarkoittaa ”kilpailijaa” tai ”kilpailijan perijää” ja se esiintyy Raamatussa Esauksen pojan nimenä. Eemeli on suosittu nimi Suomessa ja se on myös raamatullinen vaihtoehto pojalle.

Daniel

Daniel on suosittu raamatullinen nimi, joka tarkoittaa ”Jumala on tuomari”. Nimi esiintyy Danielin kirjassa, joka kertoo profeetta Danielin elämästä. Daniel oli viisas ja hänestä tuli Babylonian kuninkaan neuvonantaja. Hän joutui myös kohtaamaan monia vaikeita tilanteita, mutta Jumala auttoi häntä aina.

Joosef

Joosef on raamatullinen nimi, joka tarkoittaa ”lisääntyvää”. Nimi esiintyy Joosefin tarinassa, joka kertoo hänen elämästään Egyptissä. Joosef oli isänsä lempilapsi ja hän joutui myös veljiensä kateuden kohteeksi. Lopulta hänet myytiin orjaksi, mutta hänestä tuli Egyptin varakas virkamies ja hän pelasti kansan nälänhädältä.

Nämä ovat vain muutamia suosituimpia raamatullisia nimiä pojalle. Raamatusta löytyy kuitenkin paljon muitakin mielenkiintoisia ja merkityksellisiä nimiä, joista voi löytää oman suosikkinsa.

Harvinaiset Raamatulliset Nimet Pojalle

Raamatulliset nimet ovat suosittuja monissa perheissä, jotka haluavat antaa lapselleen merkityksellisen nimen. Harvinaiset raamatulliset nimet ovat erityisen mielenkiintoisia, sillä ne ovat usein uniikkeja ja harvinaisia.

Alla on listattu muutamia harvinaisia raamatullisia nimiä, jotka sopivat pojalle:

 • Silas: Tämä nimi tarkoittaa ”metsästäjä” ja se esiintyy Raamatussa Paavalin matkakumppanina. Silas on harvinainen nimi, joka sopii hyvin pojan nimeksi.
 • Efraim: Tämä nimi tarkoittaa ”hedelmällinen” ja se esiintyy Raamatussa useissa eri yhteyksissä. Efraim on kaunis ja harvinainen nimi, joka sopii hyvin pojan nimeksi.
 • Joona: Tämä nimi tarkoittaa ”kyyhkynen” ja se esiintyy Raamatussa Joonan kirjassa. Joona on kaunis ja harvinainen nimi, joka sopii hyvin pojan nimeksi.
 • Kaleb: Tämä nimi tarkoittaa ”koiraa” ja se esiintyy Raamatussa Mooseksen kirjoissa. Kaleb on harvinainen nimi, joka sopii hyvin pojan nimeksi.
 • Simeon: Tämä nimi tarkoittaa ”kuulevainen” ja se esiintyy Raamatussa useissa eri yhteyksissä. Simeon on kaunis ja harvinainen nimi, joka sopii hyvin pojan nimeksi.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä harvinaisista raamatullisista nimistä pojalle. On tärkeää valita nimi, joka sopii perheen arvoihin ja joka tuntuu merkitykselliseltä. Raamatulliset nimet ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat antaa lapselleen merkityksellisen nimen.

Raamatullisten Nimien Merkitys

Raamatun nimiä pojalle valitessa on hyvä ottaa huomioon nimen merkitys, joka voi olla peräisin Raamatusta tai muista kristillisistä teksteistä. Raamatulliset nimet ovat usein vahvoja ja symbolisia, ja ne voivat kantaa mukanaan syvällistä merkitystä.

Raamatullisilla nimillä on usein kristillinen merkitys, ja ne voivat kuvata henkilön luonnetta tai hänen suhdettaan Jumalaan. Esimerkiksi nimi David tarkoittaa ”rakastettua” ja viittaa Raamatun kuningas Daavidiin, joka oli Jumalan valitsema johtaja. Nimi Samuel tarkoittaa ”Jumalan kuullut” ja viittaa profeetta Samueliin, joka oli Jumalan palvelija.

Raamatulliset nimet voivat myös viitata Raamatun tapahtumiin tai paikkoihin. Esimerkiksi nimi Jordan tarkoittaa ”virtaa” ja viittaa Jordan-jokeen, joka oli tärkeä paikka Raamatun tapahtumissa. Nimi Mooses tarkoittaa ”vedestä vetänyt” ja viittaa Mooses-profeettaan, joka pelasti israelilaiset Egyptin orjuudesta.

Raamatullisten nimien valitseminen voi olla hyvä tapa kunnioittaa kristillistä perinnettä ja antaa lapselle merkityksellinen nimi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nimen merkitys on vain yksi tekijä nimen valinnassa, ja että nimen tulisi myös olla helppo lausua ja kirjoittaa.

Raamatullisten Nimien Valinta

Raamatullisten nimien valinta on suosittua monissa perheissä, jotka haluavat antaa lapselleen merkityksellisen nimen. Raamatulliset nimet ovat usein peräisin Raamatusta, joka on kristinuskon pyhä kirja.

Raamatulliset nimet ovat usein vahvoja ja niillä on syvä merkitys. Ne voivat kuvastaa esimerkiksi uskoa, toivoa, rakkautta, rohkeutta tai viisautta. Raamatullisen nimen valinta voi olla myös tapa kunnioittaa perheen uskonnollista taustaa.

Tässä muutamia esimerkkejä raamatullisista nimistä pojalle:

NimiMerkitys
Aabraham”Isä monille”
Daavid”Rakastettu”
Joona”Kyyhkynen”
Mooses”Vedestä nostettu”
Samuel”Jumala kuulee”

Nämä nimet ovat vain muutamia esimerkkejä raamatullisista nimistä pojalle. On tärkeää valita nimi, joka tuntuu merkitykselliseltä ja sopivalta perheen uskonnollisen taustan ja arvojen mukaan.

Lisäksi on hyvä muistaa, että nimen valinta on henkilökohtainen päätös, joka vaikuttaa lapsen elämään pitkälle tulevaisuuteen. On tärkeää harkita huolellisesti eri vaihtoehtoja ja valita nimi, joka sopii parhaiten lapselle ja perheelle.