Nimiäiset – parhaat vinkit stressittömien juhlien järjestämiseen

Yhä useampi haluaa kirkon kastajaisten sijaan pitää lapselleen nimiäisjuhlat. Nimiäisistä saakin tehtyä kauniit ja ikimuistoiset, sekä juuri perheen omaan makuun sopivat juhlat. Lue parhaat vinkit nimiäisten järjestämiseen mahdollisimman stressittömästi.

Ole ajoissa

Kun juhlia alkaa suunnittelemaan ajoissa, saa kaikki tehtyä varmasti valmiiksi ennen suurta päivää. Kevyt startti suunnittelulle on koota listaa siitä, mitkä ovat toiveet nimiäisjuhliin. Asiasta kannattaa keskustella mahdollisesti koko perheen kesken. Mietittäviä asioita ovat esimerkiksi juhlapaikka, kutsut, mahdollinen teema, budjetti sekä kutsuvieraat. Kauniit juhlat saa järjestettyä myös pienellä kutsuvierasmäärällä. Ajoissa oleminen laskee stressitasoja huomattavasti!

Maukas tarjoilu on puoli juhlaa

Tarjoilu on yksi tärkeimmistä ja toisaalta eniten rahaa vievistä asioista nimiäisjuhlissa. Hyvä purtava ja täysi maha saavat niin aikuiset kuin lapsetkin naureskelemaan tyytyväisinä. Jos budjettia on, kannattaa miettiä mahdollisesti valmiita leivonnaisia ja pikkusuolaisia jostain leipomosta. Pelkkä kakun valmiiksi tilaaminen jo helpottaa paljon. Jos päätät tehdä itse, on olemassa paljon noin tunnin valmistusajalla valmistettuja herkkuja, kuten erilaiset täytetyt leivät, hedelmät ja muu naposteltava. Juustokakku on raikas vaihtoehto ja sen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jähmettymään jääkaappiin. Valmiiksi suunniteltu on tässäkin puoliksi tehty!

Budjetti kuntoon

Lapsen syntymän ohella ovat luonnollisesti kulutkin lisääntyneet uusien hankintojen kanssa. Budjetista kannattaa keskustella avoimesti jo varhaisessa vaiheessa. Jos rahaa ei ole, voi pikalaina esimerkiksi auttaa pieneen rahan tarpeeseen juhlia varten. Kannattaa miettiä, mitkä seikat juhlissa ovat tärkeimmät ja voiko juhlavaatteet esimerkiksi löytää kirpputorilta. Myös mahdollisia sukulaisia voi pyytää auttamaan juhliin tai kysyä ristiäislahjaksi käytännön apua juhlien järjestämiseksi, esimerkiksi koristeiden ostoa tai ruokien valmistusta.

Juhlat vain itseä varten

Raskauden jälkeisessä hormonaalisessa vauvakuplassa voi vieraiden kutsuminen tuntua jopa ahdistavalta. Olisi kauheasti mietittävää ja tehtävää. Instagramista näkyy myös tuttujen upeita ristiäisiä ja nimiäisiä, joilla on toinen toistaan upeampia ilmapallokaaria sekä tilattuja, aitoja kukka-asetelmia. Hei, stop tykkänään! Kaikki juhlat ovat omanlaisiaan ja toiset haluavat panostaa niin rahallisesti, kuin muutenkin ilmapalloihin ja muuhun juhlahärpäkkeeseen. Kauniit juhlat saa järjestettyä myös ilman mitään koristeita tai ylimääräistä liikehdintää. Muistakaa, että juhlat ovat vain teitä varten ja kukaan ei loukkaannu, jos ette ole halunneet suuria juhlia isoilla koristeilla.

Omat juhlat stressivapaaksi vyöhykkeeksi

Tuntuuko sinusta, että aina se sama äidin serkku tulee jokaiseen juhlaan omalla negatiivisella asenteellaan pilaamaan muiden juhlafiilistä? Muista, että omiin juhliin voi kutsua ne ihmiset, jotka haluaa. Varsinkin korona-ajan jälkeen on jopa yhä suotavampaa pitää juhlat ainoastaan perhepiirissä. Jotkut eivät aio pitää nimijuhlia ollenkaan, mikä sekin on täysin fine, jos se perheestä tuntuu hyvälle. Muista, ettei kenelläkään ole aihetta loukkaantua, jos kutsu jää saamatta. Kutsumattomille vieraille voi esimerkiksi suoraan kertoa, että tarkoitus nyt on juhlia perhepiirissä, mutta voitte tavata muulla vapaa-ajalla mielellänne. Näin savustat epämieluisammat yksilöt pois juhlista ja saat mielenrauhan ilman turhaa stressiä.

Lahjat hyötykäyttöön

Stressaako sinua jo etukäteen se, miten lukuisat uudet lelut eivät mahdu pieneen huusholliine? Ei hätää! Nykypäivänä on täysin suotavaa pyytää lahjaksi jotain käytännöllistä, tai kutsun yhteyteen voi laittaa suoraan tilinumeron mahdollista rahatiliä varten. Silloin jokainen voi omien tulojensa mukaan osallistua, niin kuin itse pystyy. Samalla saat kerättyä mahdollista säästötiliä lapselle tulevaisuutta varten, tai voit käyttää rahat lapsen hyväksi johonkin suurempaan hankintaan tulevaisuudessa. Tilanne on siis jokaiselle win-win tilanne!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *