Muutto uuteen kotiin? Tiedä nämä asiat sähkösopimuksista!

Muutto uuteen kotiin – tähän ajatukseen mielletään niin paljon erilaisia tunteita ja useasti muuton yhteydessä tunnekirjo onkin laaja niin ilosta tai surusta stressiin ja lopulta helpotukseen. Muuttaminen on kuin ketjureaktio eri syy-seuraussuhteista. Jotta stressi lieventyisi, on myös hyvä tietää muutama asia sähkösopimuksista, jotta muuttourakka helpottuu.

Kuinka välttää turha stressi?

Muuttamisen kiireessä on niin monta liikkuvaa osaa, että kannattaa säätää stressitekijät minimiin. On fiksua tehdä etukäteen niin paljon asioita, mitä on mahdollista tehdä. Alkaen niin pakkaamisesta, kuin esimerkiksi sähkösopimuksen solmimisesta.

Sähkösopimus kannattaakin solmia ajoissa ja myös vertailla eri sopimuksia rauhassa. Kun sen tekee rauhassa, eikä esimerkiksi puhelimessa, näkee konkreettisesti silmissään asiat, mitä on hyvä ottaa huomioon.

Sen lisäksi puhelimessa painostavat sähkönmyyjät on luonnollisesti koulutettu myymään tiettyjä asioita sesongin mukaan. Kannattaakin olla tarkkana, mitä sopimuksia solmii puhelimen ääressä.

Asumisratkaisuilla on väliä sähkön hintaan

Se, että mikä on oma asumismuoto, on paljon väliä sille, millainen sopimus kannattaa solmia. Eri asumismuodot kuluttavat eri tavoin sähköä. Esimerkiksi sähkölämmitteiset talot vievät luonnollisesti paljon enemmän sähkö, mitä muut asumismuodot.

Kerrostalo- ja rivitaloasuminen saattavat myös erota omakotitaloasumisesta. Yleensä omakotitalossa on eniten kuluja ja voi olla, että se vie myös eniten näistä vaihtoehdoista sähköä.

Kannattaakin kilpailuttaa halvin sähkösopimus omakotitaloon jo ajoissa ennen muuttoa, niin sopimus on valmiina solmittuna jo muuttaessa. Kannattaa samassa yhteydessä harkita vähäkulutuksisten ja energiatehokkaiden kodinkoneiden ostamista, jos vain mahdollista.

Eri sopimustyypit riippuvat tilanteesta

Vaihtoehtoina eri asumismuotoihin ovat yleensä joko määräaikainen sähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Se, kumpi sähkösopimus kannattaa valita, riippuu aina tilanteesta.

Nyt kuitenkin energiapulan ja maailman tilanteen vuoksi ovat määräaikaiset sähkösopimukset olleet niin sanotusti kiven alla. Koska sähkön hinnat tulevat näillä näkymin nousemaan ennestään ensi talvena jos tapahtuu niin kuin myös edellisinä vuosina, eivät sähköyhtiöt ole enää niin mielellään solmineet määräaikaisia sopimuksia.

Osa sähköyhtiöistä on kieltäytynyt kokonaan niiden solmimisesta. Mutta siksi kannattaakin kilpailuttaa sähkösopimukset niiden vertailupalvelussa. Sieltä näet suoraan parhaimmat tarjoukset eri sähköyhtiöiltä ja voit myös kartoittaa oman tilanteesi niin kuin asumismuodon, sähkön käytön ja muut tarvittavat asiat.

Mistä hyvän sopimuksen tunnistaa

Mutta mistä tietää, että on solminut hyvän sähkösopimuksen? Sähkösopimukseen ja sähkön hintaan vaikuttavat kolme eri seikkaa: sähkönsiirron omasta erillisestä hinnasta, sähköenergian sen hetkisestä hinnasta sekä sähkö- ja arvonlisäveromaksuista.

Voisi siis sanoa, että koska sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat niin monet seikat, että parhaan sopimuksen pääset solmimaan vertailemalla hintoja. Se on helpointa vertailupalvelussa. 

Sinun ei siis tarvitse kuin tietää oma asumistilanteesi ja arvioida oma sähkönkulutuksesi, niin sinulle tarjotaan valmiina nenän eteen sopimuksia ja eri hintoja. Asia on siis nykyään niin helppo ja yksinkertainen.

Pura laatikot hyvässä valaistuksessa

Tiedätkö sen tunteen, kun muuttokamat ovat talven pimeydessä asunnolla ja alat haaveilemaan väsyneenä ruuasta. Sitten huomaat, että valot eivät mene päälle? Ainiin se hemmetin sähkösopimus!

Kannattaa senkin vuoksi hoitaa sopimusasiat hyvissä ajoin, jotta voit rauhassa purkaa muuttolaatikot hyvässä valaistuksessa ja hyvällä mielellä. Kun on kerran mahdollisuus vähentää stressitekijät minimiin, kannattaa se ehdottomasti myös tehdä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *