Kuinka opettaa lapsille rahan säästämistä? 12 toimivaa vinkkiä

Jos mahdollista, yritä tehdä ylimääräisiä askareita talon ympärillä juuri silloin, kun lapset ja teini -ikäiset tekevät viikonlopputyöt. Älä unohda kotitöiden tekemistä, mikä voi myös tuoda perheelle ylimääräistä rahaa.

 • 1.) Tee siitä perheen toiminta. Lapset rakastavat auttaa ja kun vanhemmat auttavat, lapset tuntevat olevansa arvostettuja. He ovat valmiita auttamaan, jos he saavat jotain itselleen.
 • 2.) Tee siitä kannattava projekti. Kun lisäät investointejasi projektiin, myös sen onnistumisen todennäköisyys kasvaa. Jos esimerkiksi ostat uuden DVD -soittimen ja myyt sen sitten Torissa, olet juuri tehnyt voittoa 40 euroa.
 • 3.) Tee pitkän aikavälin investoinnista kannattavaa. Onko todella 40 euron arvoinen ostaa DVD -soitin, joka ei anna sinun nauttia milloin tahansa lastesi kanssa. Tai oletko valmis antamaan 40 dollaria kuukaudessa korvauksestasi ”johonkin” – kuten yliopistosäästöt tai häärahasto- ja sitten katsella lastesi joutuvan velkaan?
 • 4.) Ota kuvia tehdyistä töistä äläkä maksa ihmisille kuvan ottamisesta (okei, tämä ei oikeastaan ​​ole työtä … mutta saat kuvan!). Jos lähetät linkin perheprojektiin Internetissä, autat menestymään bloggaamisessa.
 • 5.) Tee korvaus. Lapset varastavat vähemmän, jos tietävät, että heidän korvauksensa on pieni tulo, joka auttaa kalliimpien lelujen kanssa. Tee kuitenkin selväksi, että jos perheestä puuttuu jotain (kuten pelikonsoli), et anna mitään sisarukselle, ellet vaihda sitä.
 • 6.) Arvioi ja näytä kaikki saavutukset. Jos kiinnität tarran lapsesi työhön (esimerkiksi jos lapsesi tekee projektiraportin ja siitä tulee todella hyvä, voit liittää sen perheblogin erityiseen osioon) kerran kuukaudessa, aina kun näet valmistuneen raportin, sinun on julkisesti onniteltava lasta hankkeen suorittamisesta.
 • 7.) Vaihtele perheenjäsenten ikää. Jos sinulla on teini -ikäinen, nuoremmat lapset saavat jonkin verran todennäköisemmin korvausta kuin vanhemmat sisarukset. Mutta älä tunne, ettet voi antaa heille korvausta myöhemmin elämässäsi. Itse asiassa se on koko idea!
 • 8.) Perhetasolla sinun pitäisi pystyä ajoittamaan kohtuulliset lomat. Yhden päivän perheloma voi sisältää: aktiviteetin, kuten urheilun tai matkustamisen, ryhmäaterian, muutaman videon ja sitten illan rakennetta, meditaatiota ja/tai enemmän lukemista. (Pieni perheloma auttaa pitämään lapset kiireisinä ja säästämään budjettia.)
 • 9.) Hanki yli 10 sähkönsäästöä kuukaudessa. Jos sinulla on ilmastointilaite, joka toimii 24/7, kukaan perheestäsi ei tule toimeenilman sitä 3-5 vuoteen. Tästä energiankäyttötiheydestä voi tulla kallista, ja sinun on ehkä harkittava leikkaamista tällä kertaa.
 • 10.) Apua kotitalouskorjauksiin. Voi olla erittäin kallista palkata joku kesällä maalaamaan, korjaamaan vuotava hana, suoristamaan pöytä tai tekemään muita kotitalouskorjauksia. Vaikka jaat kustannukset kaikkien kesken, siitä tulee kalliimpi, kun lisäät kaikki muut.
 • 11.) Luo mahdollisimman monta sivutyötä. Hanki ase -teini -ikäiset auttamaan kotitöissä vastineeksi ilmaisesta ohjauksesta ja muista kotitöistä. Tai keskustele naapureidesi kanssa ja tarjoudu maksamaan heille kotitöiden tekemisestä.
 • 12.) Tee luettelo vaatimuksista jokaiselle kotitehtävälle ja aseta se sitten jääkaapille, jotta kaikki voivat nähdä sen. Kun näet, että luettelo täytetään tai kun lapsesi ovat tehneet

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *